Fruity couscous salade 

fruity couscous salade

Fruity couscous salade 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als wij naar deze salade kijken hebben we al zin in de zomer. Heerlijk om bij een barbecue te serveren of als (hele) lichte avondmaaltijd. 

Je voelt de vitaminen door je aderen gieren als je een hap van deze salade neemt. Je kunt dus ook gerust nog een extra keer opscheppen. Ook wel is fijn om dat zonder schuldgevoel te kunnen doen. 

Het is natuurlijk even vechten om de watermeloen en mango tot fijne stukjes te snijden maar het is de moeite meer dan waard. Bij ons loopt het water al in de mond dus hopelijk bij jou ook. Op naar de supermarkt en ga ervoor! 

 

Ga jij voor deze fruity couscous salade? Wat een te gek idee, we hadden het zelf kunnen bedenken. Wij kunnen niet wachten om jouw versie te zien! Deel jouw creatie met ons op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

 

Soort: Skinny Body, On the side  

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 15 minuten (30 minuten wachttijd)

 

 

Ingrediënten (voor 4 kleine bordjes/1 schaal)

  • 150 gram couscous
  • 1 el citroensap 
  • 1 el olijfolie 
  • Halve watermeloen 
  • 1 mango 
  • Handje aardbeien 
  • 5 takjes munt 

 

 

Mise-en-place

Verwarm een steelpannetje met 200 ml water. Zodra het water kookt haal je het pannetje van het vuur en voeg je de olijfolie en de couscous toe. Laat afgedekt staan en roer na 5 minuten door met een vork. Voeg het citroensap toe en laat afkoelen. Dit duurt ongeveer 30 minuutjes. 

 

 

Let’s continue

Ga het gevecht aan met de mango en de watermeloen en snijd deze beide in kleine blokjes. 

Snijd daarna de aardbeien in kleine stukjes. Pak een grote kom en voeg hierin het fruit en de couscous toe. Snijd de munt fijn en voeg ook deze aan de salade toe. Roer alles goed door en klaar is je fruity couscous salade. Eet smakelijk! 

 

Deze salade gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten