Aardbei limoen yoghurt ijsje 

aardbei

Aardbei limoen yoghurt ijsje 

 

IJsjes in de zomer zijn natuurlijk super lekker. Maar als je te vaak bij de Italiaanse ijssalon zo’n heerlijk bolletje naar binnen lepelt of likt zie je er binnen de kortste keren ook uit als een bolletje. Wij kiezen er daarom voor om het een beetje af te wisselen en gaan soms voor een eigengemaakte healthy variant. 

Deze versie maken wij met verse aardbei limoensap en magere yoghurt. Een heerlijke frisse combinatie met lekkere zomerse smaken. De ijsjes heb je binnen 10 minuten gemaakt, dus dat is zo gepiept. 

 

Ga jij voor deze aardbei limoen yoghurt ijsjes? Super leuk! Wij zijn natuurlijk heel benieuwd hoe jouw ijsje is gelukt. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Skinny Body, On the side  

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 10 minuten (4 uur wachttijd)

Extra’s: ijsjeshouder (die van ons heeft een inhoud van 60 ml per ijsje), zeef 

 

Ingrediënten (voor 2 ijsjes)

  • 70 gram aardbei 
  • sap halve limoen
  • 120 ml magere yoghurt 

 

Mise-en-place

Vul een steelpannetje met de aardbeien en het sap van de halve limoen. En ja je voegt de aardbeien gewoon met kroontje en al toe. Het kroontje geeft namelijk de meeste smaak af. Zet het pannetje op middelhoog vuur en kook de aardbeien in. Zodra de aardbeien goed zijn ingekookt (dit duurt ongeveer 5 minuutjes), pak je een bakje met de zeef erboven en zeef je het aardbeiensap door de zeef. Pak een lepel erbij om zo veel mogelijk sap uit de aardbeienpulp te drukken. 

Laat dit even 2 minuutjes een beetje afkoelen en voeg vervolgens de yoghurt toe en roer het geheel goed door. Vul daarna de ijshoudertjes en zet in de vriezer (voor ongeveer 4 uur). 

Let’s continue

Je geduld wordt beloond want je ijsjes mogen uit de vormpjes worden gehaald. Dit is altijd even een gevecht en warm water kan helpen. Als je ijsjes uit de vormpjes zijn kun je ze gelijk opeten. Enjoy! 

Deze aardbei limoen yoghurt ijsjes gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten