One bite framboos met rozen en gekarameliseerde pecannoot

One bite framboos met rozen en gekarameliseerde pecannoot

One bite framboos met rozen en gekarameliseerde pecannoot 

Wil je je gasten (of jezelf) echt eens verrassen? Dan is deze one bite framboos met rozen en gekarameliseerde pecannoot een hele leuke optie. Het rozenwater geeft een onverwachte smaak en maakt het echt iets bijzonders. Let op dat je niet uitschiet met het rozenwater want dan gaat het ‘iets bijzonder’ over naar iets heel smerigs en heb je meer het idee dat je een hap Potpourri neemt. Ook de ‘crunch’ van het ini mini gekarameliseerde stuk noot brengt een leuke touch. 

 

Soort: Fancy

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren 

Bereidingstijd: 25 minuten 

Extra’s: Spuitzak, bakpapier 

Heb je nog geen spuitzak? Wellicht is deze iets voor jou!

 

 

Ingrediënten (voor 20 frambozen) 

  • bakje frambozen (waar dus minimaal 20 frambozen inzitten)
  • 3 pecannoten 
  • 1 tl rozenwater (dit zal je verbazen maar rozenwater is gewoon bij de (grotere) Albert Heijn te koop. Anders kun je dit ook bij een toko vinden)
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 2 eetlepels crème fraiche 
  • 1 ½ tl poedersuiker 
  • 1 el agave siroop 

 

 

Mise-en-place: 

Verwarm de oven op 180 graden. Plaats het bakpapier over het ovenrooster en leg hierop de nootjes. Overgiet de nootjes met de agavesiroop en plaats het rooster in de oven. Na ongeveer 10/15 minuutjes zijn de nootjes mooi gekarameliseerd. Laat vervolgens afkoelen. 

 

Let’s continue: 

Nu komt het simpelste gedeelte van dit recept. Meng in een bakje de mascarpone, crème fraiche, poedersuiker en rozenwater door elkaar. Proef of de smaak naar wens is. Niet zoet genoeg? Voeg dan wat extra poedersuiker toe. Mis je de rozensmaak? Voeg dan nog een beetje extra toe. Vul een spuitzak met het mengsel. Snijd de afgekoelde nootjes in hele kleine stukjes. 

 

Plating:

Check van de voren op het bord/schaal waar je de frambozen op wilt serveren of ze goed blijven staan. Bij de frambozen die omvallen kun je een klein stukje van de onderzijde wegsnijden zodat de onderkant egaal is en ze goed blijven liggen. Vul vervolgens de frambozen met het rozenmengsel en maak ze af met een klein stukje van de gekarameliseerde noot. 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten