Energy bar met geroosterde pecannoot en tutti frutti 

Energy bar met geroosterde pecannoot en tutti frutti 

Gezonde(re) energy bar met geroosterde pecannoot en tutti frutti 

Iedereen is wel eens voor de bijl gegaan bij de kassa van de supermarkt en neemt zo’n ‘gezonde’ reep om je trek te stillen. Deze repen zitten over het algemeen vol gekke ongein en E-nummers waarvan je niet wist dat die bestonden. Totaal onnodig, want deze repen zijn super makkelijk zelf te maken. Dus zeker een must try! Wij houden niet zo van zoet en willen de reep echt soort van gezond houden en voegen daarom geen extra zoete smaakmaker toe. Wil je dat wel? Voeg dan aan het einde nog een beetje honing of agavesiroop toe aan je energy bar met geroosterde pecannoot en tutti frutti .

Tippe: Voor de mensen die altijd ruzie hebben met het bakpapier, maak er eerst een prop van en leg het daarna opnieuw uit. Je bakpapier blijft dan veel beter zitten. 

 

Soort: (soort van) Skinny Body, On the side  

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 15 minuten (+ 1 uur wachttijd) 

Extra’s: Ovenschaal, vuurvaste kom, bakpapier

 

Ingrediënten (voor 6 repen/1 kleine gevulde ovenschaal)

  • 25 gram pecannoot 
  • 3 rijstwafels 
  • 65 gram tutti frutti 
  • 200 gram (72%) pure chocolade 

 

Mise-en-place

Rooster de pecannoot in een koekenpan zonder olie of boter. Laat daarna een klein beetje afkoelen en snijd in kleine stukjes. Snijd de tutti frutti ook in kleine stukjes. 

 

Let’s continue

Verwarm een kookpan met een laagje water en plaats hierin de vuurvast kom. Let op dat je kom het water niet raakt. Plaats de chocolade in de kom en laat smelten (au bain marie). Zodra de chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan en zet je deze op het aanrecht. Laat een klein beetje afkoelen en voeg dan de nootjes en tutti frutti stukjes toe. Verkruimel vervolgens de rijstwafels boven je kom en meng alles goed door. 

Bekleed de ovenschaal met het bakpapier (zie het tippie in de beschrijving). Voeg het chocolademengsel toe en druk aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de ovenschaal in de koelkast en laat ongeveer een uurtje hard worden. Als je chocolademengsel hard is kun je het uit de ovenschaal halen en op een snijplank plaatsen. Snijd de repen nu in het voor jou gewenste formaat (misschien hoef je dan dus helemaal niet te snijden..). De repen kun je het beste in de koelkast bewaren dan blijven ze lekker stevig. Enjoy jouw home made energy bar met geroosterde pecannoot en tutti frutti! 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten