Eiermie met crispy groente
Persoonlijk vinden wij groente lekkerder als ze nog een beetje ‘bite’ hebben, vandaar dat dit ook echt een maaltijd is die wij vaak maken. Geen zakjes of pakjes maar gewoon lekker veel groente met een heerlijke kruidenmix die een beetje aan bami doet denken. Mocht je deze kruiden nog niet hebben, het is echt de moeite waard om hier een keer in te investeren. Met veel kruiden uit deze mix kan je voor alle Aziatische recepten wel een goed kruidenmengsel maken. Denk bijvoorbeeld aan Nasi! Heerlijk als je het een keer maakt zonder pakjes!
Soort: Skinny Body, Daily Dinner
Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (voor 2 personen)
- ½ paksoi
- 1 broccoli
- 100 gr champignons
- 125 gr eiermie
- 1 bosui
- 300 gr kippendijen
- 2 el oestersaus
- 2 el bloem
Kruiden
- 1 tl kerrie poeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gember poeder
- ½ tl laos poeder
- 1 tl citroengras poeder
- 1 tl gemalen komijnzaad
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl chilimix
- ½ tl paprika poeder
Mise-en-place
Om te beginnen snijd je de kippendijen in blokjes of reepjes (wat jij het prettigst vindt). Vervolgens snijd je roosjes van de broccoli en snijd je de paksoi in kleine stukjes van ongeveer 2-3 centimeter (dit slinkt in de pan). De champignons snijd je door de helft of bij grote champignons in kwarten. Daarna mix je in een kommetje alle kruiden en roer je dit goed door elkaar.
Let’s continue
In een wok verhit je een eetlepel olie en bak je de kip aan tot deze lichtbruin begint te worden. Tegelijk met de kip kook je de mie in een pan ruim kokend water voor ongeveer 5 minuten (of wat op de verpakking staat). Als de mie klaar is giet je die af in een bolzeef of vergiet en laat je ze staan.
Als de kip bruin is voeg je alle groenten toe (wij houden ervan om de groente rauw in de wok te gooien, mocht je toch liever iets zachtere groenten hebben kan je ze even onder een kokend water kraan houden of van te voren blancheren door ze een minuutje te koken en uit het water te halen). Als de groente na een paar minuutjes goed zijn gewokt voeg je alle kruiden toe en schep je het door elkaar. Als laatste voeg je de oestersaus toe en de bloem om het iets dikker te maken.
Als laatste voeg je de mie toe en roer je het geheel nog even goed door.
Plating
Schep je eiermie op een bord en garneer door een bosuitje in ringetjes te snijden en eroverheen te gooien! Eet smakelijk!