Egg-cellent eiwit pannenkoek
Ik ben een enorme fan van pannenkoeken, maar aangezien deze over het algemeen niet erg gezond zijn is een healthy variant voor de afwisseling super fijn. Wij hebben als garnering een beetje rood fruit gebruikt omdat dit toevallig nog in de vriezer lag en hé, een beetje extra fruit kan nooit kwaad. Maar heb je dit niet in huis kan je het natuurlijk weg laten.
Soort: Skinny body
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (voor 4 pannenkoeken):
- 240 gram eiwit (dit kun je kant en klaar kopen, anders moet je 7 a 8 eieren splitsen)
- 140 ml ongezoete soja melk
- 60 gram havermout
- 1 banaan
- 2 eetlepels pindakaas (40 gram)
- 1 tl kaneel
- 1 eetlepel olijfolie (of gebruik een calorievrije bakspray als je wat minder vet wilt gebruiken. Wij gebruiken deze)
- Optioneel: Handje rood fruit
Mise-en-place:
Snijd de banaan in stukjes.
Let’s continue:
Als je geen zin had om te investeren in vloeibaar eiwit begin je met het splitsen van de eieren in een grote mengkom. Voeg daarna de melk, havermout en kaneel toe en meng alles door elkaar. Verwarm vervolgens de olie in de pan en voeg ¼ van het beslag toe. Bak daarna de andere drie pannenkoeken en verdeel de banaan (eventueel het rode fruit) en een lekkere lik pindakaas over de vier pannenkoeken. Eet smakelijk en na deze pannenkoeken hoef je gelukkig niet een extra rondje naar de sportschool.