Coquilles met een schuim van prosecco
Soms heb je van die momenten dat je wel wilt uitpakken maar geen behoefte hebt om 100 uur in de keuken te staan. Daarvoor is dit een top recept! Je maakt zeker indruk en de smaken zijn fantastisch. Wij maakten dit recept omdat wij op zoek waren naar een perfect recept voor bij een bijzonder wijntje dat wij hadden meegenomen uit Duitsland. Een wijntip is dan ook zeker deze (https://shop.von-winning.de/sauvignon-blanc-i/W203-510632706622). Ook een leuk wijnhuis om te bezoeken!
Maar goed, back to topic. Het gerecht geeft een fantastische smaakcombinatie en een ideale lichte start van een mooi diner.
Ga jij voor deze coquilles met een schuim van prosecco? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_
Soort: Fancy
Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren
Bereidingstijd: 20 minuten
Extra’s: (staaf)mixer
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 6 coquilles
- Handje veldsla
- 25 ml Prosecco
- 1 ei
- 1 el lichte sojasaus
- 1/2 el honing
- 15 gram ongezouten roomboter
Mise-en-place
in een hittebestendige kom voeg je de ei dooier (het eiwit gebruiken we niet) de sojasaus en de honing toe en klopt je alvast luchtig door elkaar.
Breng een pan water aan de kook waar straks je kom op moet passen, het water mag de onderkant van de kom niet raken.
strooi alvast wat zout en peper over de coquilles.
Let’s continue
Verhit een koekenpan met boter en bak de coquilles in 4 minuten gaar. halverwege moet je ze wel omdraaien.
Op het pannetje met koken water zet je de kom en met een garde klopt je het mengsel luchtig en voeg je in een dunne straal de prosecco langzaam toe.
Plating
Verdeel de coquilles over het bord met het schuim en wat veldsla, Eetsmakkelijk!
Deze coquilles met een schuim van prosecco gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_