Chili con carne
Zoals de titel al zegt is chili con carne een combinatie van vlees met chilipeper. In ons geval gebruiken wij chilipeper die verwerkt is in de picadillo kruiden mix. Wij zijn hier echt mega fan van en gebruiken het in ieder gerecht om er een Mexicaans tintje aan te geven.
De kruidenmix kan je in ieder geval in de Albert Heijn kopen maar is vast in meerdere supermarkten verkrijgbaar.
Naast deze lofzang over picadillo kruiden even terug naar het recept. Chili con carne is een heerlijk voedzame maaltijd en in onze versie ook niet eens zo ongezond of tijdrovend om te maken. Echt een leuk recept voor de doordeweekse avond.
Ga jij voor deze chili con carne? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_
Soort: Daily Dinner
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 paprika
- 1 ui
- 2 avocado’s
- 100 gram tomatenpuree
- 400 gram kidneybonen
- 400 gram tomatenblokjes
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 limoen
- 4 el crème fraiche
- Olijfolie
- 1 ½ tl picadillo kruiden
- Peper
- Zout
Mise-en-place
Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Laat ook vast de kidneybonen uitlekken.
Let’s continue
Zet een pan met water op voor de rijst en voeg zodra het water kookt de rijst toe. Laat de rijst op laag vuur 15 minuten door koken met de deksel op de pan.
Verwarm een braadpan op middelhoog vuur met een beetje olie. Zodra de olie warm is voeg je het gehakt toe. Rul het gehakt tot het bruin is en voeg dan de de ui toe. Verwarm het geheel 2 minuutjes door en voeg vervolgens de paprika toe met de picadillo kruiden. Verwarm dit 5 minuutjes.
Voeg nu de tomatenblokjes en tomatenpuree door en zet het vuur ietsje lager. Dit doe je vooral uit zelfbescherming zodat je niet onder de tomatensaus komt te zitten. Verwarm het geheel weer 5 minuutjes door en voeg de bonen en peper en zout toe. Roer het geheel weer even goed door en laat even pruttelen.
Als je chili lekker aan het pruttelen is snijd je ondertussen de avocado’s in reepjes en de limoen in (dikke) schijfjes.
Als het goed is is je rijst inmiddels al klaar en afgegoten en kun je je bordjes gaan opmaken. Leg een beetje rijst op het bord met een een deel van de chili ernaast. Leg een paar plakjes avocado op de chili con carne en ook een paar schijfjes limoen. Als laatste drop je een lekkere lik crème fraiche op het bord erbij en ben je klaar om aan te vallen.
Oh ja, mocht je het nog niet door hebben, de limoen is uiteraard om uit te knijpen en het sap van te gebruiken. Eet smakelijk!
Deze chili con carne gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_