Caesar salad

caesar salad

Caesar salad

 

Een ‘classic’ in het salade assortiment: De Caesar salad. Wij zijn er dol op. Bedenk wel dat het enige gezonde aan deze salade het woord ‘salade’ is. Maar wel heel erg lekker. Wij voegen er wat zelfgemaakte extra’s aan toe zoals, croutons en ingelegde uitjes. Dit geeft de salade echt een eigen twist. 

Voor de ongeduldige mensen kun je de croutons natuurlijk kant en klaar kopen en de ingelegde uitjes weglaten. Een andere tip voor de ongeduldige medemens lees je terug in het recept. In de beschrijving bij de dressing staat namelijk: ‘voeg druppelsgewijs de olie toe’ dit is voor ongeduldige mensen natuurlijk lastig, maar als je dit niet doet kun je opnieuw beginnen omdat je saus schift. Dan wordt je geduld nog meer op de proef gesteld! Dus doe dit echt met beleid. 

Wij maken onze Caesar salad met kippendijen, deze zijn iets vetter dan kipfilet maar is wel een lekkere toevoeging.

 

Duik jij de keuken in om deze Caesar salad te maken? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Comfort, Daily Dinner

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren 

Bereidingstijd: 40 minuten

Extra’s: Staafmixer

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

Salade

  • 1 krop romeinse sla
  • 4 sneetjes wit brood
  • ⅓ komkommer
  • 2 kippendijen
  • 4 plakjes bacon
  • 2 eieren
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Optioneel: pijnboompitten
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el + wat om in te bakken olijfolie

 

Dressing

  • 3 druppels worcestershire sauce
  • 20 ml citroensap
  • 1 theelepel mosterd (fijn)
  • 1,5 el mayonaise
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • Olijfolie 
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas

Recept voor ingelegde uitjes kan je HIER vinden!

 

Mise-en-place

Croutons (als je deze zelf gaat maken):

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de korstjes van de sneetjes brood en snijd vervolgens het brood in blokjes. Hoe dikker de blokjes, hoe dikker je croutons.

In een ovenschaal leg je alle croutons en voeg je hier peper, zout, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en 2 el olijfolie aan toe en meng je dit goed door elkaar.

Vervolgens zet je de schaal in de oven voor 10 minuten, haal je hem eruit en hussel je alles door elkaar  en zet je ze de schaal daarna weer terug in de oven en bak je de croutons in 10 minuutjes af. 

 

Dressing:

Stop alle ingrediënten voor je dressing behalve de olijfolie in een hoge bak die bij je staafmixer komt. Zet je staafmixer aan en meng alles goed, vervolgens voeg je druppelsgewijs de olie toe terwijl je mixt en stop je als de dressing de gewenste dikte heeft. 

 

Snijd de komkommer in blokjes, maak de sla kleiner en kook de eieren medium (meeste eieren ongeveer 7 minuten in kokend water)

 

Let’s continue

Als je pijnboompitten hebt dan rooster je deze nu eerst in een droge koekenpan. 

 

Verhit een koekenpan met een klein beetje olie en bak de bacon knapperig. Op een bord leg je een keukenpapier en als de bacon klaar is laat je die hierop uitlekken.

 

Voeg weer wat olijfolie toe aan de pan en bak de kippendijen mooi goudbruin.

Tijdens het bakken doe je in een grote mengkom je sla, komkommer, geraspte Parmezaanse kaas en dressing en meng je dit goed door elkaar. Verdeel over 2 borden en doe hier op het bord het gekookte eitje bij en de croutons, eventueel nog wat ingelegde uitjes mocht je deze hebben.

 

Op een snijplank snij je de bacon in kleine stukjes en verdeel je deze ook over de borden. Als laatste snij je de kippendijen in reepjes en leg je deze op de Caesar salad. Eet Smakelijk!

Deze Caesar salad gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten