Burrata met sinaasappel, aardbei en basilicumolie 

Burrata met sinaasappel, aardbei en basilicumolie 

Burrata met sinaasappel, aardbei en basilicumolie 

 

Op zoek naar een verrassend vegetarisch voorgerecht? Dan is deze burrata met sinaasappel, aardbei en basilicumolie zeker een goede optie. Het is een combinatie van fris, zure en romige smaken. Een groot voordeel, het staat binnen no time (of, nou ja 15 minuten..) bij jou op tafel. Ook is dit voorgerecht al goed voor te bereiden. Mocht je het dus tijdens een diner willen serveren kun je lekker bij je gasten blijven zitten en voor jezelf een extra wijntje inschenken en is dit voorgerecht zo uit je koelkast trekken. 

Kleine tip, mocht je het vast willen voorbereiden. Maak dan vast de olie en rooster het amandelschaafsel. Het fruit kun je het beste kort van te voren snijden anders droogt het uit en dat zou natuurlijk zonde zijn. 

Ga je deze burrata met sinaasappel maken? Super tof, wat een goed idee! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij zouden het ook heel erg leuk vinden om jouw creatie te zien. Deel jouw variant op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Fancy

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 burrata bollen
  • 2 sinaasappels
  • 4 (grote) aardbeien 
  • 4 gekneusde kardemompeulen
  • 4 eetlepels olijfolie 
  • verse basislicum (6 takjes) 
  • Handje amandelschaafsel 

 

 Mise-en-place

Begin met het maken van de basilicumolie. Pak een steelpannetje en vul deze met de olijfolie. Voeg hier de gekneusde kardemompeulen en 4 takjes basilicum aan toe. Verwarm dit op laag vuur. Zodra het begint te borrelen roer je het geheel nog even kort door en zet je de olie apart om af te koelen. 

 

Let’s continue

Pak een koekenpan en rooster hierin (zonder boter of olie) het amandelschaafsel. Blijf de pan bewegen en goed opletten. Zodra je schaafsel mooi goudbruin randje heeft zet je dit ook apart. 

Schil de sinaasappel en snijd ook de witte gedeeltes aan de buitenzijde weg (deze maken het geheel anders te bitter). Snijd plakjes van de sinaasappel. 

Snijd het kroontje aardbeien en maak hier mooie plakjes van. 

 

Plating

Pak de borden en maak aan een kant van het bordje een rijtje van de sinaasappels. Houdt in het midden van de rij een stukje vrij waar je de burrata tussen kan planten. Leg een paar van de aardbei schijfjes over de sinaasappels. Voeg de burrata in het midden toe en overgiet het geheel met de olie. Maak het geheel af met het amandelschaafsel en wat losse blaadjes van de overgebleven basilicum. Geniet ervan! 

Deze burrata met sinaasappel, aardbei en basilicumolie gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten