Broodje gegrilde kip met Italiaanse kruiden en sinaasappelsap 

Broodje gegrilde kip

Broodje gegrilde kip met Italiaanse kruiden en sinaasappelsap 

Een belegd broodje heb je in 100.00 variaties daarom voegen wij nu een nieuwe variant toe aan dat assortiment. Een broodje met gegrilde kip, Italiaanse kruiden en sinaasappelsap. Een verrassende combinatie en zeker de moeite waard. 

Het broodje zit een beetje tussen comfort food en ‘dagelijkse kost’ in. De cheddar geeft het dat smeuïge gevoel maar de gegrilde kip en frisse van de sinaasappelsap zorgen dat als je het broodje op hebt niet meteen denkt: Dat wordt een extra rondje naar de sportschool. 

Ga jij voor dit broodje met gegrilde kip met Italiaanse kruiden en sinaasappelsap? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

 Soort: Comfort (: Don’t count the calories)

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren

Bereidingstijd: 20 minuten (zonder het voorverwarmen van de barbecue)

Extra’s: barbecue, kwast

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 kipfilets
  • 3 sinaasappels (of sinaasappelsap)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el knoflookpoeder
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl dijon mosterd
  • 4 plakjes cheddar
  • 6 plakjes augurk (zoetzuur)
  • 2 pistoletjes

 

Mise-en-place

Meng in een kom het sap van de sinaasappels met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, olijfolie en de mosterd. leg hierin de kipfilets en laat dit minimaal een uur intrekken maar, hoe langer hoe beter!

Verwarm je barbecue vlak voordat je wilt gaan eten.

 

Let’s continue

Leg de kip op de barbecue en keer regelmatig. telkens bij het keren smeer je wat van je marinade over de kip, pas op want dit geeft wel een vlam. 

Als je kip klaar is snijd je deze in reepjes en beleg je je broodje. Hierop plaats je wat lange stukken augurk en daarbovenop rijkelijk beleggen met cheddar. Doe je broodjes daarna nog heel even op de barbecue (wel indirect vuur gebruiken anders zijn je broodjes zwart!). Als de cheddar is gesmolten zijn ze klaar, eet smakelijk! 

Dit broodje met Broodje gegrilde kip met Italiaanse kruiden en sinaasappelsap gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten