All in one brunch – Brood met tomatensalsa, bacon en gebakken ei 

brood met tomatensalsa

All in one brunch – Brood met tomatensalsa, bacon en gebakken ei 

Dit is misschien minder een recept, maar meer een manier van presenteren. Toch delen wij het gehele recept met je zodat je alles stap voor stap kunt volgen. Wij vinden toast met ei super lekker en op deze manier maak je dat eigenlijk tegelijkertijd. De tomatensalsa en het plakje ontbijtspek geven dat complete brunch gevoel. Kies voor een lekker ‘oer brood’ zodat je zelf de dikte van je plakken kunt bepalen. Je kunt er natuurlijk net als ons ook voor de arbeidsintensieve variant kiezen en ook zelf je broodje bakken. 

Let tijdens het bakken goed op je brood en zet het vuur niet te hoog anders wordt het een hele zwarte bedoeling. 

 

Soort: Comfort, Paaspiratie 

Level: Ik kan een ei bakken (dit keer letterlijk)

Bereidingstijd: 15 minuten 

Extra’s: Zilverfolie, optioneel: uitsteekring 

 

Ingrediënten (voor 5 a 6 all in ones)

 • 6 eieren 
 • 1 oerbrood 
 • 2 tomaten
 • 1 sjalotje 
 • 1 teen knoflook
 • 6 plakken ontbijtspek 
 • 6 sprietjes verse bieslook (naar gevoel)
 • 1 el citroensap 
 • peper 
 • zout 
 • Boter 
 • Optioneel: Italiaanse kruiden 

 

 Mise-en-place

Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe in het bakje waar je de salsa in wilt presenteren. Pel en pers de knoflook en voeg deze toe aan de tomaten. Snijd de bieslook fijn en pel en snipper de sjalot fijn en voeg ook deze toe aan het bakje. Breng het geheel op smaak met de citroensap, peper en zout. Optioneel kun je een theelepel Italiaanse kruiden toevoegen. Meng alles goed door en proef of de smaak naar wens is. 

 

Let’s continue

Pak een koekenpan en bak hierin de ontbijtspek zonder olie of boter even kort zodat deze krokant wordt. Leg even apart op een bordje. 

Snijd 5 of 6 (afhankelijk van de dikte van je brood) plakken uit je brood. Houdt voor de plakken ongeveer 3 cm dikte aan. Maak met een uitsteekring (of bijvoorbeeld een drinkglas) een gat in de sneetjes brood. Als je dit een beetje aan één kant van het brood doet kun je aan de andere zijde de salsa en bacon serveren.  

Verwarm in een koekenpan op middelhoog vuur een beetje boter. Plaats hierin het de sneetjes brood. Tik het eitje op de rand van je pan stuk en plaats in het gat van het broodje. Druk het broodje op het moment dat je dit doet een klein beetje aan, dan loopt het ei er niet onderdoor. Optioneel kun je nu een beetje zilverfolie over de pan heen doen. Dan gaart ook de bovenzijde van je eitje gelijktijdig mee. 

Als je eitje klaar is plaats je het sneetje brood op het bord. Voeg een plakje bacon toe en plaats hierop de tomatensalsa. Eet smakelijk! 

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten