Blauwe bessen yoghurt ijsjes met kaneel 

blauwe bessen yoghurt ijs

Blauwe bessen yoghurt ijsjes met kaneel 

 

IJsjes kun je in alle soorten vormen en maten maken. Wij zijn toch wel het meest fan van ijsjes met vers fruit. Dit geeft wat ons betreft een wat ‘puurdere’ smaak. Misschien ben jij die persoon die altijd snakt naar smurfen ijs of denkt hoe chemischer hoe beter, dan is dit niet jouw recept. Maar ben je ook een fan van ‘echt’ fruit ijs dat ook nog is gezond is, lees dan vooral verder. 

Ga jij voor deze blauwe bessen yoghurt ijsjes met kaneel ? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Skinny Body, On the side  

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 15 minuten (4 uur wachttijd)

Extra’s: ijsjeshouder (die van ons heeft een inhoud van 60 ml per ijsje), staafmixer

 

Ingrediënten (voor 2 ijsjes)

  • 120 ml magere yoghurt 
  • 50 gram blauwe bessen 
  • 1 tl kaneel 

Optioneel:

  • 1tl agavesiroop (voor als je het ijsje ietsje zoeter wilt hebben)

 

 Mise-en-place

Voeg in een steelpannetje 1 eetlepel water en de blauwe bessen toe. Zet het pannetje op middelhoog vuur en kook de blauwe bessen in ongeveer 5 a 6 minuutjes in. Pak de staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde massa. laat even 2 minuutjes afkoelen. 

Meng in een bakje het blauwe bessen mengsel met de yoghurt, kaneel en optioneel de agave siroop (wij houden echt van die mooie paarse kleur die nu tevoorschijn komt). Voeg het mengsel toe in je ijshoudertjes en zet in de vriezer (voor ongeveer 4 uurtjes). 

 

Let’s continue

Haal je ijsjes uit de vriezer en uit de vormpjes en enjoy! 

Deze blauwe bessen yoghurt ijsjes met kaneel gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten