Beautiful Bloom Bread

Beautiful Bloom Bread

Bake Your Own – Beautiful Bloom Bread

Dit bloemige broodje of beautiful bloom bread is super leuk om te serveren tijdens een borrel. Het brood is ontzettend lekker door alle smaakmakers en is daarom ook op voor je het door hebt! Ik heb gekozen voor een bloemenpatroon, maar laat je creativiteit vooral z’n gang gaan! Wij zijn erg benieuwd naar jouw artistieke brood versier talent. 

 

Soort: Comfort 

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren

Bereidingstijd: 40 minuten (& wachttijd 45 minuten rijzen + 40 minuten oventijd)

 

Ingrediënten (voor 1 bloembrood)

 • Zak Abdij speltmeel 1kg van Albert Heijn – gebruik  500 gram
 • 270 ml Water 
 • Roomboter 25 gram
 • Snuf zeezout 
 • Suiker theelepel
 • Snuf peper 
 • Naar eigen inzicht toevoegen gedroogde kruiden zoals Italiaanse kruiden
 • Pompoenpitten, flinke hand
 • Kappertjes (ter garnering van je brood)
 • 1 oranje paprika
 • Rozemarijntakjes
 • Citroenolijfolie 

 

Mise-en-place

Weeg het meel af en doe in een kom. Voeg daar het water, de snuf zout, suiker en (bij voorkeur warme dus zachte) boter aan toe en strooi als laatste de gedroogde kruiden en de pompoenpitten over het deeg. Voor je het deeg straks uit de kom haalt, strooi je eerst wat bloem over je aanrecht of snijplank. Zo voorkom je dat de bal enorm aan je blad plakt. Heb je dat niet voorhanden? Maak het dan een beetje nat. 

Kneed het geheel dan tot het een flinke bal is. Dit kan uiteraard lekker met je handen maar maak ze dan nat, zodat het niet zo plakt, of doe het in een keukenmachine. Als het een mooie bal is, haal je het uit de kom en sla je het plat op het blad. Maak er de vorm van die je wilt. Als je een vierkant wilt, duw dan enigszins in die vorm en blijf het een beetje plat slaan tot het de dikte heeft van een vingertop. Vouw het deeg dan dubbel en leg terug in de kom. Dek het af met een theedoek en zet op een warme plek waar het 45 minuten kan rijzen. 

 

Let’s continue

Zet de oven aan op 240 graden om voor te verwarmen. Snijd de paprika in dunne plakjes en vergeet de onder en bovenkant van de paprika niet. Die maken prachtige bloemen. Leg de paprika strookjes klaar en wacht tot het deeg klaar is met rijzen. Haal het deeg uit de kom en ‘ontvouw’ hem, om te versieren.

Voor het versieren gebruik je de rozemarijn als takjes en de stukjes paprika als bloemen. Verfraai het met de kappertjes en de pompoenpitten. Als het ‘plaatje’ naar je zin is, strooi dan nog een klein beetje peper en zeezout over het brood. Besprenkel het brood met de citroen olijfolie et voilà, je broodje kan de oven in. Zet de oven na 10 minuten op 200/180 graden en laat het brood gaar worden in max. 30/40 minuten. Dit ligt helemaal aan jouw oven en hoe dik of dun je het brood ‘geslagen’ hebt. Enjoy jouw ‘Beautiful Bloom Bread’!

Bloem brood

Credits: Dagmar van Doorn 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten