Basic pesto
Zelf pesto maken is echt super makkelijk. Als je het eenmaal hebt geproefd denk je waarschijnlijk, waarom heb ik dit nooit eerder gedaan! Het enige dat je nodig hebt is een staafmixer met mengkom en een paar ingrediënten. Kind kan de was doen, of dus je pesto maken.
Soort: On the side
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 10 minuten
Extra’s: Staafmixer met maatbeker
Ingrediënten (hiermee maak je voor een paar eetlepels aan pesto)
- 20 gram (geroosterde) pijnboompitjes
- 2 (grote) eetlepels Parmezaanse kaas
- Half knoflook teentje
- 5 takjes basilicum (alleen de blaadjes)
- Peper
- olijfolie
Mise-en-place:
Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie of boter. Blijf de pan bewegen tijdens het roosteren. Als ze kleur hebben gekregen zet je ze even apart. Pel en pers de knoflook en voeg toe in de maatbeker van de staafmixer.
Let’s continue:
Voeg de pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en basilicum toe aan de maatbeker en pureer alles tot een gladde massa. Voeg vervolgens de olijfolie en de peper toe en mix nog even door. Klaar is je pesto!