Bananen milkshake met verdronken karamel

Bananen milkshake

Bananen milkshake met verdronken karamel

 

Een bananenmilkshake is een heerlijke guilty pleasure. Dus waarom niet combineren met een andere guilty pleasure: karamel. Deze goddelijke combinatie is echt iets voor de ultieme ‘zoetekauw’ Deze shake is niet in calorieën uit te drukken maar af en toe moet je je zelf zo iets gunnen. Naast Pasen kan je dit natuurlijk ook maken op een lekkere zomerse dag of als je er gewoon een keer zin in hebt!

 

Soort: Comfort (don’t count the calories)

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren

Bereidingstijd: 15 minuten

Extra’s: Blender

 

Ingrediënten (voor 2 milkshakes)

Milkshake

  • 2 bolletjes vanille ijs 
  • 2 bananen 
  • 200 ml melk
  • 50 ml slagroom

Karamel

  • 100 ml suiker 

 

 

Mise-en-place

Begin met de harde karamel, let op want hier moet je echt bij blijven staan!

Leg een stuk bakpapier (dubbelgevouwen) op het aanrecht, Hier leg je straks de hete karamel op om af te koelen.

Pak een klein bekertje water met een (keuken)kwast en zet deze vlakbij de kookplaat. Vervolgens pak je een steelpan en hier doe je de suiker in samen met 4 tot 5 lepels kraanwater. Zet dit op het vuur. De suiker zal langzaam smelten tot een vloeibaar soort stroop. Als de stroop een lichtbruine kleur krijgt is de karamel klaar. Als hij te lang door gaart verbrand de suiker en is de karamel bitter. Als de karamel klaar is giet je alles op het bakpapier en smeer je dit uit met de achterkant van een lepel en laat je dit uitharden.

 

Let’s continue

In een blender voeg je alle ingrediënten voor de milkshake toe en deze mix je tot een zachte egale vloeistof. Dit giet je in een beker en daar leg je een lekker stuk harde karamel bij! Wij gebruiken de karamel om lekker mee in je milkshake te dippen.

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten