Arretjescake met appel

arretjescake

Arretjescake met appel

Nog nooit van arretjescake gehoord? Dit is dus een echt instapmodel om te maken EN heel belangrijk, je ‘bakt’ deze cake in de koelkast. Dus ook zonder oven is deze easy to go. Het 100 jarige recept hebben wij een beetje meer van nu gemaakt en er een verfrissend appeltje aan toegevoegd. Of je dit nu echt een cake kan noemen blijft een beetje een twijfelachtig dingetje. Maar een mengsel vol heerlijkheid kan ook! 

 

Soort: Comfort aka don’t count the calories 

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 15 minuten +3,5 uur koelkasttijd   

Extra’s: Cakevorm, bakpapier

 

Ingrediënten:

  • 1 jonagold appel 
  • 1 pak maria biscuitjes
  • 250 gram (ongezouten) roomboter 
  • 60 gram cacao 
  • 2 theelepels kaneel 
  • 125 gram (witte) basterdsuiker 
  • 2 eieren  

 

Mise-en-place:

Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Je kunt hiervoor brunoise aanhouden (2-3 mm blokjes maar hoeft zeker niet perfect klein gesneden). Breek vervolgens de koekjes in kleine stukjes. Bekleed daarna de cakevorm met bakpapier. 

 

Let’s continue:

Mix  in een grote kom de eieren met basterdsuiker tot het mengsel er licht geklopt uitziet. Meng daarna de cacao door het mengsel, lepel dit er eerst even doorheen en mix het daarna door elkaar (door eerst te lepelen voorkom je dat je er zelf als een cacaomassa uit gaat zien). Smelt nu de boter in een klein pannetje tot er geen klontjes meer te zien zijn. Meng de boter daarna door het mengsel. Tot slot meng je de appel en de koekjes door het mengsel en roer je alles goed door. Giet de massa in de cakevorm en plaats deze in de koelkast. Nu is het een paar uur wachten en klaar is je cake. 

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten