Appelflap 2.0 met kersen 

appelflap

Appelflap 2.0 met kersen 

Uitgekeken op de standaard appelflap en toe aan een extra touch? Dan zijn deze appelflappen met kersen echt iets voor jou! Wij maken onze versie namelijk met kersen en een beetje banketbakkersroom. Let op! Wij zijn geen echte zoete kauw en voegen geen suiker aan het appel, kersen, room mengsel. Hou je wel van extra zoet? Voeg in deze stap dan 20 gram suiker toe aan het mengsel.

Ga jij voor deze Appelflap 2.0 met kersen ? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Comfort (Don’t count the calories),  On the side  

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd:  15 minuten (15 a 20 minuten oventijd)

Extra’s: Mixer, bakpapier

 

Ingrediënten (voor 7 flapjes)

  • 1 Elstar appel
  • 40 gram rozijnen
  • 120 gram kersen op siroop (uitgelekt)
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl kaneel
  • suiker (ter garnering)
  • 1 ei
  • 4 el Banket bakkers room (je kunt dit natuurlijk zelf maken of een je koopt een standaard Koopmans pakje waar je alleen water aan toevoegt) 
  • 7 plakken bladerdeeg

 

Mise-en-place

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de rozijnen in een bakje met het sap van de halve citroen en een klein beetje lauwwarm water (zodat de rozijnen goed in het vocht staan) en laat minimaal 10 minuutjes wellen. 

 

Let’s continue

Maak het banketbankers room en zet tot gebruik weg in de koelkast. Schil de appel en snijd in hele kleine stukjes. Snijd vervolgens de kersen in kleine stukjes vergelijkbaar met de appel.

Voeg de stukjes appel, de kersen en kaneel samen in een mengkom. Voeg ook de rozijntjes (zonder het water en citroensap) toe aan de kom en vul het geheel aan met 4 grote eetlepels banketbakkers room. Meng alles even goed door elkaar.

Leg de plakken bladerdeeg klaar op een met bakpapier bekleedde rooster. Verdeel het mengsel over de hoekjes van alle bladerdeeg plakjes. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om het bladerdeeg te kunnen vouwen. Vouw het bladerdeeg tot een driehoek en druk de hoekjes dicht met een vork. Klop het eitje in een bakje en roer even goed door en smeer alle appelflappen even in met een beetje van het ei. Besprenkel de flappen tot slot met de suiker en plaats het rooster in de oven.

Kijk na een minuut of 7 hoe je flappen ervoor staan en draai het rooster om. Na 15 tot 20 minuten zijn je flappen klaar.

 

Deze appelflap 2.0 met kersen gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten