Ajam smoor

Ajam smoor

Ajam smoor

 

Lekkere kleverige kip, heerlijk bij nasi! Deze kippendijen laat je 40 minuten smoren in een saus gebaseerd op ketjap waardoor de kip heel zacht blijft en er een goede sticky laag opkomt. Zelf eten wij Ajam smoor altijd met zelfgemaakt nasi, dat recept kan je HIER vinden. Ook doen wij hier zelfgemaakte atjar bij, dat recept vind je HIER!

 

Ow, en vergeet hier niet een Bintang bij te drinken, het bier van Indonesië! 

 

Ga jij voor deze Ajam Smoor, wellicht in combinatie met Nasi & Atjar? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Comfort, Daily Dinner  

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren

Bereidingstijd: 60 minuten

Extra’s: Pan met deksel

 

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 gr kippendijen
  • 1 rode ui
  • 1 rode chili peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el ketjap
  • 100 ml water
  • 1 tl laos
  • 2 tl citroengras
  • 2 tl suiker
  • Peper en zout

 

 

Mise-en-place

Begin met de kippendijen in stukjes te snijden en in te smeren met de suiker, peper en de zout. 

 

Dan snipper je de ui fijn, pers je de teentjes knoflook uit en hak je de chilipeper fijn. Als je de ayam smoor nou niet zo pittig wilt maken verwijder dan de zaadjes en gebruik zelfs voor de hele lichte eter maar een halve chilipeper!

 

Let’s continue

Verhit in een pan waar een deksel op kan een scheutje olie. Als de olie heet is voeg je de kip bij en bak je die kort rondom goudbruin. 

Vervolgens voeg je in de pan de ui, chili en de knoflook toe en bak je deze kort mee.

Als laatste voeg je de kruiden toe, bak je 1 minuutje mee en voeg je dan het water en de ketjap toe.

 

Doe de deksel op de pan en laat dit 40 minuten inkoken, mocht hij nog iets te waterig zijn na de 40 minuten kan je een halve theelepel maizena mengen met wat water en dan bijvoegen. De saus moet de dikte krijgen van yoghurt ongeveer.

 

Plating

Serveer deze ayam smoor lekker met nasi of gewone rijst en wat atjar, Eet smakelijk!

 

Deze Ajam Smoor gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten